frukost på gräset


Sitter ute i solen, och har picknick med mej själv. Glömde bjuda in någon annan.... Men sånt är livet, och då blir det ju mer mat till mej!

sen plugga - först äta

Är hemma och sjuk idag. Fast egentligen är jag frisk. Men jag trodde att jag var sjuk... så de var bäst att det blev såhär. Nu har jag all tid i världen att skriva hur mycket SO som, helst. (tro inte att det var ett av skälen till att jag stannade hemma, nej nej)

Först äta köttfärsås - sen plugga!

tröttnat på att vara pigg

Tog en powernap på Kemilektionen förut, och nu är jag helt hyper. Känns lite sådär att inte veta vad dom gick igenom till provet men vad gör man inte för att bli lika pigg som grisen?

matilda: Jag är jättepigg, måste göra nåt, men vet inte vad!!!
mamma: Men va bra! Då kan du ju äntligen flytta in resten av grejerna i rummet.
matilda: oj.... va trött jag blev nu.

So I can shake you oohoho

Tänkte bara vinka in och säga att jag har haft en fin dag med Jenny och hennes släkt. Hon fick en Lampa. Haha osv. Fast egentligen skulle jag berätta att jag pluggar Håkanlåtar, pga att Alice nästan har övertalat mej att gå med på Håkankonsert. Och då måste jag ju kunna alla låtar utantill! Det står i reglerna kan jag tänka mej i alla fall.

om man tar första meningarna i några låtar blir det såhär:
"Skyll dej själv, nu lyser ängarna av sommarns alla blommor, vid protesfabrikens stängsel. Det gör inte ont, möt mej där båtarna...."
Bara så ni vet!


stressad tjej

Borstar tänderna, slår in presenter, skriver kort och städar undan kläder samtidigt som jag bloggar. Hallå där stressad tjej. Vaknade alldeles försent, och måste snart sticka till Hälleviksstrand för att kolla när sina galna vänner konfirmerar sej.

nåt magiskt gömmer sej i brillsen

Gillar Mollösund lite. Och gillar Alice mycket. Men mest gillar jag våra fina bilder.


sunbrills

Drog en sväng till Åh inatt/igår/tidigt imorse, för jag gillar det stället! Kom hem klockan två, dah. Sov till nu typ, wha. För att gå in på detaljer ska jag hoppa in i duschen, sen äta en piggelin, sola, äta thaimat. Efter det tråkigt nog har jag inte ett piss att göra. The End


matilda under the sun, in the brillor. siri is tha fotograf.

Update: eller så har jag något och göra sen... Baka kladdkaka med Alice, köpa glass med Alice och ta kort med Alice. awesome

hej vill du ha socker på ditt ägg?

Här kalasas det för fullt ska ni veta! Fläckar på händerna efter äggmålning och ägg-krage-doppning. Fast det är liksom nu det äts.


påskägg ifyllt av självaste mej. ägg doppade i vatten av självaste mej. jag gör nog påsken till en fest.

popåsoskok afoftotonon

Efter en snarkande natt med tina på en madrass har vi blivit facerapeade/facerapeare och ska nu äta "en riktig frukost" (YEEEEEY!!!!!!!) (kör på internskämt här då) Sen drar vi i en godkännd bil till Uddevalla. Glad Påsk föresten. Glöm inte att slåss med ägg! Jag har fått en tydlig instruktion i hur man gör....

Nyckeln till rubriken: Rövarspråk

specialtecken

Myser med Tina.
Mums.
Ätit macka.
Lalalaa.
Skumt.

 

 


det blir nog en lång fredag

Godmorgon Folke!
Hade tänkt spendera min dag på att städa färdigt rummet, skriva sjukt mycket på SOinlämningen, sola, bli av med hostan och dricka massor med Proviva Mango. Men jag hoppas den planen skiter sej, och att det händer något mer, vad ska man säga? ROLIGT!


tjuvkik på rummet


de unika svarta hörnet

tick tack

Oj vad klockan blev 6 snabbt idag då. Fixar mitt rum förfullt, när jag inte sitter vid facebook då. Det är mycket som händer där nu för tiden. Händelser och gruppchatter. Allt är flera och slutar på er. Dessutom skriver jag millånga inköpslistor för ikea...

Nej skojade bara fattar ni väl?


mysig bild. mysigt gäng. mysig keps på mitt huvud.

guldfiskar är inte gjorda av guld

Random kväll med maffia och lite kärleksförklaringar. Jag bor på landet, det känner näsan när man är ute. Hej vår och koskit. Hejhejhej.... Lever endast på min övertrötta-gånger-tusen-sida nu, och funderar allt jag kan på varför jag tvingar mina ögonlock att hålla sej öppna. I övrigt är jag sjukt nöjd med mitt lilla rum, på övervåningen i den lilla bruna huset min familj bor i. På dörren står det "här bor albin". Känner lite att jag måste göra något åt det. Jag vill ju inte att min bror ska roffa åt sej äran för hur fint det är här innnne liksom. (oj vad hände där? stamning på n)

tjötar om nada. ska sova. puss.

rubriken som får dej att bli intresserad

Hemma från åh! Har inträtt mitt alldeles nya rum med nya tapeter, mammapappa fixade medan jag var borta. För några timmar sen var mitt liv helt så tipptopp det kan vara, kanske. Det är bra nu också, ska verkligen inte klaga. Men faktum är att jag satt skratt i halsen många gånger! Verkligen massa kärlek och slängpussar till åhisarna. Bara 67 dagar kvar till nästa läger.

För övrigt sitter jag och gråter till fina kommentarer från faddrarna, samlade i en liten bok. Han läst den några gånger nu. Hej godnattsaga varje kväll.

Vi har gjort många mysiga saker måste jag säga. Grillkväll på stranden, gitarrmusik på ett berg, kramar, galna lekar, korsvandring och flaggan mot göran, plus mycket mer.


Krigsmålning alá Bianca, innan krig mot motståndarna. Smart där. (bara för att simon tycker jag skämmer ut mej på alla bilder) Fotograf: Siri

Puss och hej, "din röv är knotig"...


brb, på onsdag

Får ni klara er utan mej i fem dagar? Ja det får ni!


jag är en åhian lalalala

Oj vad supermegatregabegasegalegadegafegahegapega-stolt jag är! Fick ner alla kläder i en väska. Matilda Persson för framsteg i livet! Ja, alltså jag packar till Åh. Ska åka dit sen. Lite awesome att träffa åhianer! Lalalala.

väldigt charmig bild från förra lägret


potatisklumpmos

Påsklov nu! Känns ju lite mysigt. Lika mysig som våran påskbuffé på hemkunskapen blev idag, måste jag säga. Potatisgratängen gott folk, den blev nog mer som potatismos med klumpar och ost på. Borde testas, godare än man tror.

Imorgon åker jag till Åh! Längtar som ett litet barn gör innan sin födelsedag ungefär. (jag ingår i kategorin litet barn, tror jag) Mamma har hotat med att jag inte får åka imorgon om jag inte städar mitt rum... så det är nog bäst jag gör som hon säger. Efter det drar jag vidare till Hälleviksstrand och spenderar min kväll med dom är snygga tjejerna:


ökänd

 Det är verkligen inte likt mej att inte blogga! I know. Men jag har haft annat för mej. Som att tyck synd om mej själv för att Jenny klarar sitt godisförbjud mycket bättre än jag. Det tröståt jag med godis. Rätt ska vara rätt!
 För övrigt så har fick klassen skumharar idag, jag utbrast högt, "vad skumt", menas jag bet av ena örat. Och det kära vänner, var humor på hög nivå! 
 Sen har jag också fått ett stort uppgift i livet. Utnämd till sammordnare med klasströjorna. De ni!

Oj, det kan hända mycket på två dagar.


Såhär såg det ut halva dagen igår, och halva idag, på min lilla ö. Det är därför jag är ganska ökänd.  

regn imorgon, skyll på mej mohahaha

Det kryper runt en spindel på min matta, spindeln är svart, och det är mattan också. Så jag ser inte det lilla odjuret, och det är ganska hemskt. Och lite läskigt. Inte för att jag är rädd eller så, men jag vågar faktiskt inte ställa mej på golvet. Bara sitter här i min säng och stirrar ut över golvet för att se den, så att jag kan döda den, och reta alla "hej-jag-vill-ha-sol-nördar" eftersom det kommer bli regn imorgon. Oops... dubbelmoral. Glömde att jag faktiskt ochså är en av dom som vill ha sommar... Skit.


mer finne än tysk tror jag

"Modala hjälpverb, prepositioner som styr dativ, tyskaprov på onsdag och lite panik"... skrev jag precis på facebook och insåg att det var en bra början på ett litet, till att börja med deppigt inlägg, om att min hjärna inte kopplar språk, och konstiga regler hit och dit. Men som sen slutar med att jag fick världens finaste sms av Anna, där hon noga dialjerade hur hon saknar mina fötter på sätet i bussen brevid henne. Vet, mina fötter är rätt omtyckta!  

btw. så har jag två finnar, in my face, som gör ont...


tvåååå vad jag kan komma påååå

jenny: varför heter alla bloggare något som rimmar på vagina? Ego-iiina, Ana-giiina!!!
matilda: kiss-iiiiiiie???

"hej vad gör du?" "flyger"


våfflor och lite sol

Har hängt i Tegneby, gjort våfflor, sålt våfflor och ätit våfflor ute i solen, barfota, hela förmiddagen. Svår uppgift för många, lätt för mej. Jag som till och med fick drix liksom, måste vara något speciellt med mej...


Tina var med också, som ni ser på bilden. (hon som räcker upp handen, för er som inte känner trollet)
Hon åkte precis hem, men kommer tillbaka snart igen. Skulle gissa på en kvart. Fattar inte vad det är med den tjejen!

Om en stund ska hon starta krig, med pistoler och vinna, för att få en viss person (nämner inga namn) att börja gråta. Oj, livet är svårt och hårt och dramatiskt ibland.

tuffa brudar

Har tillbringat hela kvällen med min alldeles speciella badgäst Sofia. Man skulle kunna säga att vi var inblandade i värsta branden för en stund sen. (pyromaner tänker ni, helt oskylldiga tänker vi)

Alltså vi var påväg från en by, (tegneby) till en annan by, (leby) och då var vi helt plötsligt tvungna att korsa denna väg...


Snacka om att bränna gräs! Men vi tog våran genomkorsning på törsta allvar och gjorde, det som behövde göras.


Lite action, lite bondbrud, lite röksignaler och annat fint.

halihalå

Hallåååååå!
Sitter här i min ensamhet, tuggar bafucin och lever livet. Har varit vaken sen halv åtta, pga. solen. Och dom som har mej på facebook vet ju att jag tycket det är ganska moget..

Snart ska jag dra mej på dop. Ja och nu tror ni ju att "aaaaaaaaaaaw lille bebis ska döpas, pluttiplutti" Men nej, det är faktiskt julia som ska doppa huvudet i vattnet idag. Och jag tycker det är coolt. hihi


fredagsnatt

Kalaset är slut och jag är slut. Där emellan hängde jag i stala, dansade dansmatta, gick på en promenad som luktade oerhört mycket mer fisk en vad det ska luka och skrattade övrigt mycket som en "grov industriarbetare". Mitt liv är hårt you know. Nej men skoja. Kul som vanligt liksom, sen får jag ju leva med att stockengirl dissar mej ibland, lite då och då.

Kom på nu att jag måste slå in massa paket. Jobbigt. Men vi ses. Hörs. Puss.

helt okej för en tjej som mej

Var sådär lagom hungrig när jag kom hem efter sista dagen på praon. Där finns ingen tid för lunch inte! Men sjukt nöjd är jag, och kul har det varit att hänga med teaterlärarna. Hiii tönt!

btw. För att dokumentera om allmänt ointressanta saker, måste jag bara säga att jag tror jag drabbats av någon slags kan-inte-sitta-still-sjukdom... Fast om jag tänkter efter har jag nog haft den sen jag föddes. Usch. Senast den anföll var i bussen! Tror jag bytte ställning ungeför varannan minut... (Och nu råkade jag tappa ner min godis i salladsskålen. Oops.. Den smakade bara lite fetaost, helt okej. för en tjej. som mej.)


Albin fyller år idag!!! yey. Så sjukt snygg är han, precis som jag, vi är lika jag vet!

visa brillorna visa brillorna

Är en naturbegåvning på att lära mej kopieringsmaskiner, och lösa glassproblem i sista sekund ska ni veta! (även om det inte var glass jag löste. Snarare gjorde jag glassliknande rekvisita av mandelmassa och sprutande kemikalsik grädde, toppad med rosa och orange strössel) Treornas slutproduktion, Grandavägen 7 har alltså mej att tacka för de oerhört snygga glassarna.


såhär ser jag ut ibland (om du har tur)

nej men slutsnackat! Nu måste jag plugga en stund, sen dra mej till Ellös och kören. Puss

"varför luktar tv:n bajs?"

Oj, matilda har en ny header på sin blogg. Wha Wha, vad tycks? (Jenny och Tina, jag vet redan vad ni tycker, så käft!)

Känner att ännu en dag som wannabe teaterlärare är avklarad, och måste faktiskt erkänna att jag fått i mej alldeles för mycket pizza idag. Den har liksom bara dykt fram sådär, här och där. I olika former. Fryst från willys, nybakad från Ellös och Alice plånbok, provsmak av mammas pizzabullar. Hujedamej, jag gillar inte pizza!

Föresten så har jag spenderat min kväll på att kolla färdigt Scrubs säsong 5, med en hallonklubba i munnen. Skulle se hur många avsnitt den höll, och jag slog faktiskt personligt rekord! (första gången jag försökte men...) Fem avsnitt, My Lunch - My Transition. När jag skulle borsta tänderna och såg smilet i spegeln fick jag en chock och började fundera på om jag inte borstat tänderna på flera år. Men efter massa borstning insåg jag att det var lila beläggning från klubban.

Shit Crazy dag. Godnatt


käkar snorkulor


mvh praktikanten

Sitter i teaterlärarnas arbetsrum på sinclair och känner mej ganska... cool! Har kollat på samma konsert två gånger idag, fast dom var inte samma om man tänker efter. Pratat om första april och ätit bullar. Varit med på sånglektion och sprungit i regnet.

För övrigt har jag lärt mej att lärare ofta filar naglarna när inga elever ser på. (nej jag är inte elev, jag är praktikant) Ja, en ganska bra praoplats ändå!

stockholmoo

Har ungefär haft världens bästa helg, i stockholm, med ungefär världens coolaste människor. Första jag då. Sen Jenny och Alice också. Och pappa som sån där stöd-gubbe, för att inte halka på bananskal och ringa taxi typ.


Allt började på en tågstation, och en mysig tretimmars färd till större städer...

... väl framme letade vi oss genom tunlar och banor till...

... en ring, för att äta pizza...

... för att orka gå runt på stan, och hitta denna bild...

... och teatern. Det var inte bara vi där, som skulle kolla på Romeo och Julia. Men det kan man ju förstå, när den var så bra liksom. Ojojoj...

... efter en cool/bra/grym/ osv. föreställning, lite inkik på åhlens och mat på max följde vi denna pilen mot en taxi och vårat hotell...

... dör vi hade väldigt roligt, hittade ett gym och en bastu som vi gymmade och bastade i. väldigt coolt. Sen åkte vi hiss (konstigt nog) längst upp (konstigt nog) för att sen...

... GÅ ner hela vägen. Pga. att någon (nämner inga namn) bara vågade åka upp, men inte ner i en hiss.
Ja, jag hade på mej min sovmask, ifall vi skulle fastna i hissen liksom, så skulle jag kunna sova lite kanske...

... Fast det slapp jag. Så vi somnade i sängarna sen, (förutom jenny som sov på golvet) och vaknade upp till den godaste frukosten jag någonsin upplevt. DET är lycka de! Det fanns allt man kunde tänka sej, och inte minst bacon. När alla hade ätit upp satt jag kvar och åt... hm... min slängtallrik på bild...

... mätta som vi var tog vi oss sen till gamla stan, genom tunlar och banor igen. Såhär snygga kan dom vara...

... och såhär snygga kan vi vara, när vi försöker klättra upp på lejonet och få uppmärksamhet av vakterna...

... inte för att dom brydde sej det minsta, när dom bara höll på att avlösa varandra hela tiden...

... hon imiterar.... jag imiterar...

... sen fortsatte vi våran vandring runt slottet, jenny stanna då och då för att göra sina konstiga grejer, som att öppna låsta dörrar. Jag och alice tog förnuft till fånga, struntade i hennes påhitt och åt lite klubba...

... Oj vad vi shoppade sen, letade genom hela staden efter monki och fick ont i fötterna...

... enda tills vi hittade till Jensens bøfhus, fick våra välstekta biffar och överglassade bananasplitt.
Sen var alla nöjda och glada, tog sin packning, gick på tåget och tog sen hem. Snipp snapp snut, så var helgen slut.

Nu efter denna godnattsaga borde ni kunna sova ganska gott eller? det ska i alla fall jag. Puss

exklusiv bloggning från exklusiv iphone

Befinner mej på ett tåg. X2000 med mina bundisar framlänges, och jag och pappa baklänges. Känns ungefär som om tiden har stannat lite, och man ser bara träd utanför fönsterna. Fast jag är inte ledsen! För om sådär två timmar är vi antagligen framme i stockholm, för att äntligen kolla Romeo och Julia på ett Lejon som heter Göte. Fför en stund sen vinglade jag, Jenny och Alice bort till bistron eller vad det kallas. Vi fick ungefär öppna tjugo dörrar för att få våra te och choklader för 20 kr styck. Och det vae inget speciellt exklusivt om man säger så. En påse oboy och en vanlig liten grön tepåse. Men inte för att jag är så ledsen för det heller. PappaBanken är ju med!

annas ord


Anna har ett namn, om hur jag ser ut på denna bilden. Typ. Och sån är jag här. Men kommer inte på vad hon sa den där kvällen....

den där rubriken inga kommer på

Hej! Kände att jag borde spendera mindre tid på scrubs, och lite mer på att förmedla mina sköna ord till er, genom röksignaler. APRIL APRIL (hur kunde ni gå på den?) genom bloggen såklart.

lite övrig fakta:
första april idag, då får man luras
man blir trött av att rita prinsessor till barn en helt vecka
den konstiga texten i "circle of life" är afrikanska, inget påhittat språk som alla förutom jag tror
jag och tina lekte modeller igår, som sagt