läget just nu?

Sitter och funderar över hur tjejig jag är idag. Allt började med att jag har smink på mej idag, nästan första gången detta året. Sen kan jag rada upp lite andra saker som exempel att jag dricker te (dock med sugrör då men), lyssnar på musik, har en sovmask i pannan och har sprugit runt med min lillkusin hela kvällen, som man inte kan säga nej till. (att följa med när hon vill att man ska det alltså) Jag är sämst.

Föresten så lyssnar lyssnar jag nästan bara på två olika låtar just nu.
I am a Volcano & Jag kan inte skilja på

Föresten 2, om du aldrig har provat dricka te med sugrör, gör det! Det är helt awesome!


detta gör jag idag



detta gör jag igår



lördagen den strömlösa

Känns lite surt att vakna och märka att det inte finns någon ström i hela huset, i hela Tegneby föresten. Tur för världen att mitt hår redan var ganska platt! (plattång=ström, ej ström=går inte att sätta på den. info för er som inte orkar tänka själva) Fast lite bra är det i alla fall! (spis=ström, ej ström= går inte att sätta på den. Köpa pizza!)

såhär mycket ljus är det på mitt rum. 0

dagens roligaste

Jag skäms inte så ofta, väldigt sällan över mina kompisar. Men Julia och Tina har nått gränsen asså.
Haha... deras blogg, om inget minder än kycklingar!

Det roliga är att min bror ska skaffa hönor och sälja ägg. Förut:
Bror: Matilda, du kan få döpa en kyckling om du vill, för jag vet inte riktigt vad dom ska heta.
Matilda: Ja självklart. Hm, ja nu vet jag! Snälla kan jag få döpa två?
Bror: Okej då...
Matilda: Då vill jag att dom ska heta Julia och Tina. HAHAHAHAHAHA
Bror: JA vilka bra namn till kycklingar!!!
Matilda: Vadå tycker du inte de?
Bror: Jo asså de var de jag menade!


tänker på två saker som börjar på s när jag ser denna bilden: Störda! Söta!

har ätit vitlök vill du hångla?

Alltså seriöst! dagens köp, marinerade vitlöksklyftor. Åt precis upp halva paketer ungefär, och borde kanske borsta tänderna...?

Föresten så gick de skit med dom där tapeterna. Eller nej, inte skit precis, eftersom jag tillslut åkte därifrån med 7 rullar beställda. Men jag är nog sämst i världen på att bestämma mej för saker. Jag blir lite orolig för min framtid ibland, jag menar att välja tapeter är ju inte hela världen. Tänk när jag ska göra gymnasieval, usch nej de tänker vi inte på nu! I alla fall så bestämmde jag mej efter massa olika alternativ och med lite hjälp från mamma bestämde jag mej. Vi hade inte direkt samma smak men hon tyckte i alla fall om dom jag valde. (vet att ni älskar att höra vad mamma tycker om saker)


tjena mittbena

Idag är jag på tapet-väljar-humör! Och där är ju ganska tur, eftersom jag ska välja tapeter till mitt nya rum. Men jag har lite press på mej, måste nämligen uppfylla ganska många krav:

• tapen ska passa till en kille också (om någon av bröderna ska ta över rummet efter mej)
• jag får inte tröttna på den
• jag får inte tröttna på den
• jag får inte tröttna på den
• jag får inte tröttna på den

Jag har föresten zebrasockar idag. Och mittbena.


några saker ni nog inte vill veta...

(fast som jag vill att ni ska veta)

Jag har en finne i min hårbotten, som är lika stor som en bula!

Jag har snytit mej så mycket idag, att jag är jättetorr under näsan, därför har jag en halv cemtimeters lager med nivea där nu.

Jag ska dejta kudden, och imorgon ska jag vara frisk!

lycka


slutsats innan själva innehållet: jag är sjuk

Plötsligt smakar fillidutten inte fillidutt längre, handkrämen luktar inte som den ska och huvudet hänger inte riktigt med i mina "svängar".

släpp taget!

Husdjuren jag pratade om här har visste redan fäst sej vid mej. Speciellt den minsta lilla ugglan. Den vill liksom inte släppa taget! Inte ens om jag hotar med att spruta diskmedel på honom. Det är lite störande, jag måste ju få ha lite privatliv eller? Usch det var jobbigare än vad jag trodde att skaffa husdjur...


dom namnen igen

Jenny fick precis ryck för att hon tappade sin gitarr och skyllde på att det var Alice fel för att hon gav henne handkräm... Dom asså... Jag är bara helt normal, sitter och äter popcorn och kollar på deras väldigt väldigt dramatiska scener.


fina

Okej jag äter inte popcorn, men jag skulle vilja. Alice säger att hon kan lista ut saker med bara lilltån. Den är smart.

en snyggdag

Jag är snygg idag. Väldigt faktiskt! För jag har på mej mina favoritjeans, det ser ut som jag har normalt långa ben! Därför jag glad som choklad och sticker till Hällevikstrand och äter frukost hos Jenny och skrattar med Alice. (hur ofta skriver jag deras namn i mina inlägg?)

Föresten så är jag sjuk. (Inte bara i huvudet som vissa säger) Utan i kroppen, i nacken, halsen och näsan. Men nej, det ska inte få förstöra mitt lov. Inte!


monstermuggen kallas den

Vad har jag gjort idag?

en mugg. jag vill höra att den är fin.


tidsinställt om något

Egentligen helt meningslöst inlägg. (som dom flesta andra här) Men jag tänkte bara säga att jag lever (eller jag kan ju inte va riktigt säker, eftersom det är tidsinställt) Men ja... ja sa ju att de var meningslöst, nu kanske ni blir oroliga?  


papaya smooth

eftersom den andra "handkrämen" inte var en handkräm, har jag köpt en riktigt handkräm nu. Och den luktar typ bäst i hela universum!


reklam för alice (skulle jag tro)

Alice har gjort en blogg. Klicka här eller här för att komma till den.

Idag har Alice varit en gangster (typ) på att vara flummig. (kan man säga så?) Och jag bestämde mej för att komma ihåg några av hennes kommentarer. Dom lät typ sähär:

"HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA jag är så rolig"

"HAHAHAHAHAHAHAHA *vink* *vink* oj... fel bil. SKOJA. HAHAHAHAHAHAHA" osv. osv.

Men jag gillar henne ändå. Göttkött? JAPP


nya husdjur


köpte tre ugglor förut. jenny tror inte jag kommer använda dom. diss. de tror jag!

kul att nypa någon i rumpan

Jag fick en fråga av mina otroligt ambitiösa bloggläsare.

"vad har du gjort idag?"

Ingen vill veta. Okej? Hejdå.

Uppdatering fem timmar senare: (eller nåt)

Lina är ganska cool och ställde några frågor till mej. Men genast kändes de så töntigt att ha denna frågestunden. Men a.

Vad var de bästa med åh: (hon är lite cool för att hon också ska konfa sej där, men i fel släkt) Ehm de bästa var nog alla mysiga människor.

Din absoluta favoritgodis: Fillidutter!

Vad lyssnar du på för musik: Hatar den frågan. Tänker inte svara.

Din favoritfärg: Olika varje dag skulle jag tro.

Vilken pizza brukar du beställa när du beställer pizza: Hawaii med kebabsås.






fråga/kommentera

Har lugnat ner mej lite sen förra inlägget och funderar på seriösa saker som hur jag ska tapetsera mitt rum, och varför de jämt blir så stökigt på mitt rum. Jag tror jag snart måste börja lära mej att den där osynliga städaren aldrig kommer dyka upp och plocka upp alla smutsiga kläder från golvet. (oj de där lät som något mamma skulle kunna säga till mej... Men nu sa jag de istället till mej själv istället. Vuxenpoäng?)

Nej men egentligen ville jag bara säga att jag vill ha en frågestund som alla coola proffsbloggare med många läsare har. Så snälla, ni kan väl fråga massa frågor jag kan svara på? Knäppa grejer ni kanske vill veta, eller något ni int evill veta för att jag ska bli glad och tro att du vill veta de.  SNÄÄÄÄÄLLA! (med mitt finaste leende)


tuffingar på bild

Jag har så fruktansvärt (vet inte varför jag skriver de ordet, när jag istället kunna skrivit sjukt) mycket energi som inte går att få ut ur min kropp. Bara sådär övrigt flum och lite knäpp. Väljer nog att tycka lite synd om dom seriösa människorna på kören som verkligen ville lära sej stämmarna, för jag, alice och karin störde kanske lite.... eller jag vet inte, men dom ville i alla fall att vi skulle va tysta. Herregud, ett gott skratt förlänger livet! (varför går tiden då så snabbt när man har roligt?) (Oj.. där motsa jag mej själv)

Idag har i alla fall varit en superdag med Tina och Anna. Skrattportalen fick oss att skratta och folks blonda svar på sms ännu mer. (men det är en annan historia) Plus att jag älskar dom för att dom går och gör te till mej när jag har ont i magen. Superseriös bild på dom:


Nu ska jag springa (gå) och göra något livligt så att jag kan somna sen. (Kanske)

skyller på att jag inte hittar noterna

tina är här. förfest innan det blir efterfest hos anna som nog snart ger upp hoppet på att vi ska komma, eftersom vi är 24 minuter försenade och varken åker med SJ eller Regionvästtåg (eller va de heter)
Ska bara leta upp mina noter till kören sen, och efter de drar vi. (åker)

hur snyggt?


jag

blir bländad av min egen skönhet



lite pinsamt


enda tills för två dagar sen har jag trott att detta är en handkräm, eller body lotion, så jag har fadt den som det, och tänkt att det kanske inte är världens bästa kräm för att göra huden mjuk, men den luktar ju i alla fall gott. Ja.. och nu har man fått reda på ett man ska ha den i håret. Det var på tiden liksom.

(tack jenny för julklappen, och tack alice för informationen, sötisar)

en i gänget

Nu är jag helt officiellt ägare av två par converse. Och det känns verkligen på tiden. Jag menar, det är ju helt förbjudet att gå omkring med "fejkconverse" som jag gör just nu. Eller inte just nu, men om jag skulle varit ute just nu. Egentligen gillar jag att gå omkring i förbjudna saker, sånt som andra folk tycker är fult eller så. Men jag gillar att jag hittade dom för 400 spänn.


bananer och applitioner

nu är det anna som talar. Eller rättare sagt så är det Tina som pratar. Jag skriver bara. Här hos matilda får man inte gå på toa när man vill. Allt tog jag inte med mig, för jag är inte alltid så duktig som jag påstår.

Matilda är inte så bra på att städa. Eller hon är väl det när hon gör det. Fast.. nu har hon inte gjort det. Det ligger handdukar på golvet, och en gitarr. En slips faktiskt också!


nu ska vi draaaaaaaaaaa.


äntligen!

(sovit i 13 timmar, matilda är tillbaka i livet, ensam hemma, LOV, säger bara "lets go" liksom)


vi gjorde tidningen. IGEN



en inomparantes om dagen, är bra för magen

Så kände jag precis att klockan blev halv tolv. (jag som måste duscha) och göra mina akrobatiska övningar på mattan. Nej men 48 timmar sen jag bloggade sist, och vad har hänt på den tiden? (fot) Jag har bl.a hört att jag kommit med i tidningen, har jag tidningen? (nej) finns det på nätet? (nej) vill någon ta kort och visa mej? (nej inte de heller) Men jag tror jag klarar mej ändå... (Hoppas)

Så har jag suttit och snackat skit i några timmar med lite folk, druckit te och ätit kakor. Det gillar vi. Fast pappa ville bara börja med sina långa föredrag om en mattekurs han gick för länge sen (minst 100 år sen) där han fick lära sej.. va det nu var? Jaa däremot pratade om viktiga saker, som världskriser och politik (samma sak?) (eller inte riktigt, men jag hade i alla fall ett sånt där kvällshumör, där jag är så rolig att alla skrattar åt de jag säger, dom stunderna gillar jag)


Senaste bilden jag såg på mej själv, från facebook. TACK! (antagligen är kortet taget någonstans i meningen om grisens mor som bar honom i sitt sköte)

(egentligen ville jag nog bara säga godnatt) (!!!)

btw. angående rubriken, så känner jag att jag behövde komma ikapp med paranteserna, så vi alla slipper magont)


några meningar om mitt liv just nu

Sitter för mej själv och lyssnar på sjuka busringningar från busring.se. Borde läsa på SO:n så fett mycket, men jag kommer hela tiden på andra saker att göra istället. Som att äta frysta men tinade hallon och blåbär. Såhär bra gick de föresten:

Fryskartongen som blev tinad började blöda underifrån och ja fick helt galen panik faktiskt. Så letar jag också efter min nagelsax som är borta, för jag måste väldigt mycket klippa naglarna faktiskt.

Jag gillar blåbär, men inte på mina vita sockar.
Kände också att detta inlägget var väldigt viktigt för att världen ska kunna fungera.

hjärtmuffins


Jag slår vad om att Rebecka bara gjorde dom här muffinsen för att jag skulle lägga ut en bild på min blogg. Och som den snälla syster jag är och när det ändå är den där hjärtadagen, kan jag väl göra det då. Här har ni hennes konstverk som jag just nu trycker i mej.

Rebecka! Om du inte gör dej av med din inte-kommentera-matildas-blogg-oskuld nu, med att kommentera att jag är snäll eller något liknande, tror jag inte på att du läser min blogg!

lev som potatisen vill att du ska

livet är en strid, striden är en kamp, kampen är en häst, hästen är en dragare, dragaren är ett stadsbud, stadsbudet är en knöl, knölen är en potatis. Alltså är livet en potatis.


herrskjortor och slipsar som skär sej skulle vi ha

Igår var hela dagen typ kaos, alla i hela världen hade idétorka och kunde inte komma på saker till föreställningen. Men idag var en ny dag och alla var på hugget, så tillslut blev det en grym grej av oss. "Vi stegar vidare"





vi stegar vidare





konstig konst konst-ig ig

Äntligen måste jag säga! För jag är glad och fin. Glad för att jag gillar våran dans på teaterkursen och för lite annat smått och gott. Fin för att jag har duschat och gjort två små pippiflätor som inte står rakt ut och som inte hänger ner, utan liksom lite emellan sådär.

Men i alla fall så känns hela teaterkursen grym, och folket är grymmt och jag är ju där. Nåt av de roligaste var ju att vi faktiskt befann oss på ett bibliotek. Ett stängt bibliotek som var mörkt och som vi letade dikter i, utan att vi kanske fick! Eller fick vi? Det är ett mysterium. Så var vi ett rum med konstig konst som anna blev helt konst-ig av att se. Ja Anna var faktiskt med, och vi var lika konstiga som konsten när vi stog staty tillsammans.



uppladdning

snart teater då! fem och en halv tjejer ligger på mitt rum under en filt. hejdå


fack ta

Nöten är en frukt, Bananen är en ört, Äpplet är en skenfrukt/falsk frukt, och Melonen är ett bär.
Viktigt att veta!

bilder på några tjejer jag känner



med på tv

På tal om frukt föresten (talet kom från bilden längst upp, päron)
Dagens inköp: 10 passionsfrukter för 20 kr. MB

oj vilket okomplicerat inlägg

Jag känner mej hemma med Jenny och Alice när våran dåliga (bra) humor svävar i luften, något som bara vi förstår. Och så känner jag mej lite glad av gött skådespeleri från the one an only Orustrevyn. Sen så har jag också en sån där trött känsla som är go att känna, när man inte behöver tänka på någon läxa till imorgon. Ska bara ha några ganska okomplicerade lektioner med hemunskap och fisksoppa på slutet. (sen end of the story för denna veckans skolarbete) Resten av veckan gör jag bara det jag älskar med dom jag älskar (nästan) teaterhelgen, here i come! (imorgon då)

skärp dej!


Jag är stilig idag. Med kavaj och hårklämma. (lägg märkte till de skillade kortet underifrån mitt huvud, man skulle kunna tro att det nägon kort person som tagit det, men nej det är faktiskt jag. Om ni inte förstår de grymma med de, testa själva) När jag först såg mej i spegeln såg jag ut som en kontorskvinna, sen när jag kollade andra gången såg jag ut som en advokat. Och så kan vi ju inte ha det!? så jag improviserade: (det som jag är bäst på)


Nu snackar vi skärp för att lätta upp stämningen!

en liten hund...

Famor kom hit med en av sina valpar på fyra veckor som jag fick passa en stund, och jag känner mej kär.


svårt ibland

Tredje gången gillt känner jag då! Det verkar inte gå så bra för dej med bloggandet idag...

Först började jag skriva ett inlägg om att jag tvättade händerna innan jag åt mammas köttsoppa förrut, för att man annars kan bli bombaderad av små blåa "bakterier" som jag skulle vilja kalla monser. Men texten höll inte måttet för min blogg...

Så istället började jag berätta om hur jag ska ha en improviserad dansföreställning på mitt rum med enbart låten "I am a Volcano" för hela världen, för att sen rädda världen. Men sen kom jag på att jag aldrig kommer ha råd att betala allas flygbiljetter, så det sket sej också.

Och nu känner jag att detta inlägget inte blev så mycket bättre... Men okej, vi kör på det.


några händelser från idag

- Alice har luftrörskatarr och Jenny spyr när hon ser mat, så jag tvingades (gillar er) tillbringa dagen med Julia och Tina, men även dom gick runt och klagade på att dom hade ont i huvudet, halsen, näsan osv. Själv är man den friska kärnan i gänget.













- Tina facerape:ade mej när jag inte såg.
Jag facerape:ade henne, när hon inte såg.
Hon gick ut ur mitt hus och gick till bussen.
Jag stannade kvar hemma.
Tina skickar ett sms; "Märkt min rara facerape än?"
Jag svarar; "Märkt min rara facerape än?"
Hon tror jag bara ska härma henne.
Jag vet sanningen.
Tina svarar; "Ha?"
Jag svarar; "Ha?"
Hon tror ännu mer att jag bara ska härma henne.
Tina skriver; "Kul . . . . . ."
Jag svarar; "Kul . . . . . . " 

- Jenny skrattar åt att Matilda tror att hon har en G-punkt på magen. (DET ÄR SANT) 

- Därimot har hon inte en G-punkt där en viss Karl (Carl) närvtryckte henne i bussen. (Heter de så?) 

- Pappa körde på ett rådjur som dog. Pappa överlevde. Bilen blev lite halvt skadad. 

Och så har de hänt (fött) lite annat krimskrams också, men de kanske vi tar någon annan gång. 


lev ditt eget liv, för du ska dö din egen död



på tal om bacon

*matilda luktar på tinas arm*
matilda:
vet du va din arm luktar?
tina: nej...
matilda: den luktar bacon
PAUS
*pekar på armen*
tina:
Ja? men det är ju fläsk!


de värsta är när man tuggar på en passionsfruktsstjärna


Jag vågar tro att det är en sån där lycklig dag idag. Varför undrar ni då! (?)
Jo, för att nu efter att ha ätit en halv skål fruktsallad har jag ännu inte känt den där du-är-känslig-mot-citrus-sluta-äta-denna-goda-fruktsallad-för-din-egen-skull-känslan! Och jag är faktiskt nästan så glad att jag skulle kunna skriva det på ett sms till alla i min kontaktlista. Men det vill jag inte.

lantisgrej

Jag hittade en gammal bild förrut. Eller alltså inte sådär gammal som detta-var-min-farfars-farfars-bild, utan kanske fem år eller något. Åh minnen på hög nivå.

Det kunde vara en solig sommarlovsmorgon, med kvittrande fåglar och vita moln. Man vaknade av att pappa eller syskon skrek: "Korna har rymt, korna har rymt, ring farfar" Så hoppade man upp ur sängen, kollade ut genom förnstret och förstod att detta skulle bli en spännande dag. Jag menar hur ofta får man dra på sej stövlarna i bara pyjamas? Inte ofta, men nu fick man det! Så sprang man ut och försökte hejda kossorna innan farfar, farmor, pappas bröder och deras barn kom för att hjälpa till att få in kossorna i hagen igen. Eller vänta... farmor satt alltid kvar i bilen. Så om man inte orkade springa kunde man gå in i bilen och sätta sej hos henne och dricka saft. Minnen

Ehm... faktiskt sä känner jag mej gammal nu, och att jag precis skrev västa tantinlägget. Men faktiskt så är jag bara 14! OCH detta är nåt bara lantisar förstår. Jag förstår om inte stadsborna, eller byborna, eller samhällsborna fattar de roliga med detta. Men ni borde testa springa efter kor nån gång, det är riktigt uppiggande!

de där med gulligt sms är värst

Känner mej så sjukt deprimerad idag. Saker de kanske beror på:
- Att jag antagligen har feber.
- Att jag har värk i hela kroppen.
- Att mitt minneskort inte går att formatera.
- Att boken jag kämpat med att läsa ut på 436 sidor slutar helt dåligt.
- Att jag är ful i håret.
- Att jag saknar någon.
- Att jag tryckte i mej massa choklad som jag var sugen på. Men som jag sen fick ont i magen av.
- Att ingen skickar ett gulligt sms till mej.